Navštíveno 1459x

Když jsem přemýšlel, jak se dneska přes den zabavím, při nálezu lepší kondenzátorů Morell a Alpine, bylo rozhodnuto. Ze zvědavosti jsem oddělal zezadu připojovací terminál a překvapení se nekonalo. K bednám 3qmm hadice od Neotechu, uvnitř tkaničky. Takže se šlo tunit. Výměna:
1, kabeláž
2, 2x kondík Morell 4,7mikro (žlutý)
3, 2x kondík Alpine 6.8mikro (menší černý)
4, 2x kondík Alpine 12.0mikro (větší černý)
A takhle to dopadlo:
Nálezový stav:

Tyhle tkaničky tam proště neměli co dělat:

A šroubujem do zblbnutí:

Původní vyhybka. Soundery šli protě pryč:

Detail původního stavu:

Nové kondíky:

Trošku větší než lacinej původní bipolár:

Design 0 bodů, ale co:

A nakonec překáblování:

A jde to slyšet, hlavně na bicích a hlasu ... TUS je svině :)
tohle je fakt už pokročilý stádium TUSu :))

31.05.2008, 20:23 |
Pekys prostě pacient :o))

31.05.2008, 21:25 |
choze Cece mel by jsi se lecit :D
vidim dobře ? tlumivka s feritovým jádrem? a co ty biplární kondíky? tys měl vykopat především když už .-)
Ty další bipoláry jsou pro filtr druhýho řádu, takže nejsou až zase tak extra důležitý. Jasně, chtělo by to pryč, ale jaxi už nezbylo no. Jasný, celá vyhýbka je dělaná hrozně lacině, ale pro dobrej pocit sem je takhle vytunil. Třeba další tuning bude o úplně nový vyhybce, ale co, nemůže být všechno hned, že :)
No, já si myslím, že u bedny této třídy nemá cenu se o ic snažit. Kvalita je dána měniči a konstrukcí ozvučnice a to, bohužel, v tomto přípdaě určuje charakter zvuku, Ta výhybka už to nezachrání.
zy vodiče k repro, fastony, železo v tlumivce, ....
Lepší pořídit pořádný bedny.
Jasne, prodam auto a koupim si repro za pul mega aby si byl spokojenej, ze :) Je mi jasny ze u beden za lehce pres deset se da ocekavat maloco, je to vsechno bouzel jenom o penezich ....
ale co tak máš z toho radost ne a to je hlavní! .-)
Jo jo, o to šlo, zabavit se a mít z toho dobrý pocit :) Ale až budu velkej, koupím si něco, čemu se fakt říká dobrý repro a tyhle "zdroje hluku" pudou pryč.

01.06.2008, 17:29 |
Kesam Tak ja je pak koupim :-)
Millhauz:
nemáš pravdu. Není o tom, že tahle bedna stála "lehce přes deset" , ale je to o její koncepci.
Jsou bedny se stejnou cenou, které hrají opravdu lépe.
Ale o to nejde. Hlavní je, že se ti to líbí a máš pocit z dobře vykonané práce. A tak by to mělo být vždy.
A propos: jaké to budou bedny, až budeš jednou velký a budeš mít dost peněz? :-)
Pár tipů bych pro tebe měl....
Zdeny_1:
jak říkáš, je to o celkovým provedení. A hlavně o tom co si naposloucháš. Taky je to o tom, že když sem je kupoval, tak mi nikdo nebyl schopnej říct co hraje dobře, ve směs sem se dočkal zaujatejch názorů, že cokoliv si chci koupit, tak stojí zaprd.
No a s těma bednama až budu velkej, tak to nemám ani páru, teď nějak došli peníze, musel sem nastrkat hromadu do auta, takže to není až tak aktuální. Ale pokud se chceš podělit o nějaké zkušenosti, velice rád to uvítám.